Nyheder

Fredag d. 12. februar 2016

 

I denne uge modtog jeg en usædvanligt spændende mail med muligheden for at spille en orgelkoncert

i St Paul's Cathedral i London i 2017 i forbindelse med kirkens Sunday Grand Organ Recital Series.

Datoen bliver søndag d. 19. februar 2017, og jeg glæder mig meget til at få lov til at spille i denne smukke og imponerende katedral.

Mandag d. 4. april 2016

 

Jeg har netop modtaget en invitation til at spille en orgelkoncert i Adolf Fredriks Kyrka i Stockholm, Sverige i forbindelse med

kirkens koncertrække "Unga organister" i august måned. Jeg ser frem til at opleve Stockholm, og samtidig bliver koncerten

startskuddet til en uges turné, som også byder på orgelkoncerter i Genarp (Sverige), København og Odense.

Tina Christiansen

Koncertorganist

 

Nyheder

Mandag d. 6. marts 2017

 

I lørdags fandt London Organ Day 2017 sted.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed med koncerter, foredrag, masterclass m.m. inden for et givent emne. I år var emnet stylus fantasticus, og jeg var inviteret til at spille afslutningskoncerten i Den Hollandske Kirke.

Det var en herlig dag med en masse nørderi inden for den tidlige musik. Arrangørerne havde ønsket, at jeg ved afslutningskoncerten foruden barokmusik også spillede nyere dansk musik, og det var en fornøjelse at få lov til at præsentere de engelske orgelentusiaster for dansk orgelmusik af romantikerne J. P. E. Hartmann og H. Matthison-Hansen samt Skumring af Erik Højsgaard. - Et stykke, som jeg siden uropførelsen i 2012 stadig holder meget af at spille og udbrede kendskabet til.

 

Tak for en inspirerende dag i London!

Fredag d. 24. februar 2017

 

I søndags, d. 19. februar, havde jeg den særlige fornøjelse at spille en koncert i St Paul's Cathedral i London i forbindelse med kirkens koncertserie Sunday Grand Organ Recital Series. Det var en meget stor oplevelse at spille på så fantastisk et orgel i en katedral med så ekstraordinær en efterklang, og jeg er meget taknemmelig for, at jeg fik den mulighed.

Mandag d. 30. januar 2017

 

I den forgangne uge drog Doppler Duo afsted til Tyskland, hvor der skulle indspilles CD i Alte Kirche i Nordhorn.

Vi indspillede bl.a. Koncert i F-dur af Johann Friedrich Fasch samt Concertino af Thomas Clausen. - Et spændende værk, som komponisten netop har arrangeret specielt til vores duo.

Vi glæder os meget til at høre det endelige resultat af optagelserne.

Torsdag d. 10. november 2016

 

Allehelgenssøndag d. 6. november opførtes Maurice Duruflés store Requiem i Ansgars Kirke i Odense. Medvirkende var Det Fynske Kammerkor under ledelse af Alice Granum, mezzosopran Anne Roed Refshauge, baryton Thomas Storm, cellist Sofie Spanget Takkula og Tina Christiansen på orgel. Koncerten medførte en femstjernet anmeldelse i Fyens Stiftstidende, som bl.a. skrev: " Alice Granums korindstudering og direktion kombineret med Tina Christiansens nuancerede og matchende ledsagende orgelstemme blev en sympatisk symbiose, som fik koret til at yde en organisk og helstøbt præstation". Hele anmeldelsen kan læses under menupunktet Presse.

 

Onsdag d. 26. oktober 2016

 

Som udøvende musiker finder jeg det enormt vigtigt også at spille den nyere kompositionsmusik og opfordre komponister til at skrive ny musik til mit instrument. Dette efterår har således budt på to uropførelser:

D. 16. september spillede jeg en orgelkoncert i Aalborg Domkirke til festivalen OpenDays, og i den forbindelse havde komponisten Niels Marthinsen skrevet et stort værk, "Zombie Necropolis", som fik sin uropførelse ved denne koncert.

D. 24. oktober spillede Aiolos Sax & Organ Duo en koncert i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring, hvor værket "Kassandra", skrevet af komponisten Christos Farmakis, fik sin uropførelse.

Det er altid en enormt spændende proces at modtage et splinternyt stykke musik, og jeg ser frem til år 2017, hvor flere nye værker vil se dagens lys. Både Aiolos Sax & Organ Duo og Doppler Duo vil komme til at spille mere ny musik, ligesom jeg også glæder mig til at medvirke ved OpenDays festivalen i Aalborg endnu engang, hvortil komponisten Rasmus Zwicki vil skrive et nyt orgelværk.

Lørdag d. 8. oktober 2016

 

Begyndelsen af oktober bød på en turné i den sydlige del af Holland med koncerter i Horst og Panningen. Det er vidunderligt at få lov til at opleve Hollands unikke bestand af historiske orgler, og koncerten i Panningen blev således på et fransk orgel i original stand fra 1912 bygget af Mutin Cavaillé-Coll. Foruden de spændende instrumenter bød turen også på et gensyn med folk fra sidste års turné, nye venskaber og et længere interview i hollandsk lokaltv. Tak til Jan Rijnders for invitationen!

Onsdag d. 7. september 2016

 

I slutningen af august måned var det tid til en lille turné til Sverige, hvor jeg skulle spille koncert i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm i forbindelse med programserien "Unga Organister" samt i Genarps kyrka i Skåne i forbindelse med byfesten "Genarpsdagarna". Det var en dejlig tur til det svenske i fantastisk sommervejr, og her følger nogle billeder.

Tirsdag d. 24. maj 2016

 

Sidste uge bød på en rejse til Skotland, hvor den stod på orgelkoncert i University of Glasgow Memorial Chapel. Orglet var et skønt instrument bygget af Henry "Father" Willis, som var en af de fremmeste orgelbyggere i den victorianske æra. I næste måned går turen til London: https://stmichaelscroydon.com/music-2/concerts-recitals/

Her venter endnu et spændende orgel af Henry "Father" Willis.

Onsdag d. 6. april 2016

 

År 2017 kommer nu til at byde på endnu en tur til England, idet jeg netop er blevet inviteret til at spille en

orgelkoncert ved London Organ Day 2017, som næste år vil finde sted i The Dutch Church i London.

London Organ Day er en årlig begivenhed bestående af koncerter, foredrag og undervisning, og jeg er blevet inviteret til at spille afslutningskoncerten. Temaet for dagen i 2017 er "Stylus Fantasticus", så programmet vil bl.a. indeholde barokmusik af Buxtehude.

Dertil også nyere dansk orgelmusik, m.m. Jeg glæder mig til at tage del i denne spændende begivenhed i London d. 4. marts 2017.

Lørdag d. 19. december 2015

 

Doppler Duo har netop offentliggjort

en ny video på youtube med Johann Ludwig Krebs' Fantasi i C-dur:

Tirsdag d. 20. oktober 2015

 

Den forgangne weekend bød på turné i Holland på to særdeles spændende og meget forskellige orgler.

Kufferten blev fyldt med gode oplevelser, møder med meget venlige mennesker samt en invitation til at spille i Holland igen næste år. Så jeg glæder mig allerede til at vende tilbage og spille koncerter i Horst og Panningen i Holland til efteråret 2016.

Tirsdag d. 6. oktober 2015

 

Så er en uges koncertturné til Budapest og Pécs i Ungarn veloverstået. Tusind tak til Brahetrolleborgkoret under ledelse af Kirsten Møller Jensen for en fantastisk tur!

Fredag d. 17. juli 2015

 

Er netop hjemvendt efter en uges turné i England, som bød på tre koncerter i hhv. Upminster (London), Bradford Cathedral samt Chester Cathedral. Det har været en fantastisk oplevelse at få lov til at spille på de engelske katedralorgler, som har så meget kraft og power, og jeg glæder mig allerede til at vende tilbage til England igen næste år.

 

Fredag d. 24. april 2015

 

Pr. 5. maj 2015 venter et nyt eventyr, idet jeg er blevet ansat som organist ved Ansgars Kirke i Odense.

Jeg glæder mig til de nye og spændende udfordringer, men jeg vil samtidig også gerne benytte lejligheden til at sige et stort og dybt taknemmeligt tak til menigheden og mine kollegaer ved Brahetrolleborg, Krarup og Øster Hæsinge kirker for en fantastisk tid med mange gode oplevelser.

 

 

Onsdag d. 11. marts 2015

 

Jeg har netop modtaget plakaten for den første af sommerens tre koncerter i England, som finder sted i St Laurence Parish Church i Upminster, London.

Derefter går turen videre nordpå til Bradford Cathedral og Chester Cathedral.

 

 

Fredag d. 23. januar 2015

 

Aiolos Sax & Organ Duo har offentliggjort en ny video på youtube med Samuel Barbers berømte Adagio, her i et arrangement for saxofon og orgel:

Søndag d. 11. januar 2015

 

Velkommen til den nye version af min hjemmeside.

 

2015 bliver et spændende år, som vil byde på mange forskellige koncertaktiviteter,

bl.a. solokoncerter, kammermusik, Vendsyssel Festival, fejring af Carl Nielsen, julekoncerter med kor, turnéer i England, Holland og Ungarn og meget mere.

Jeg glæder mig til det hele og håber, at vi ses.

 

Godt nytår!

 

 

 

Tina Christiansen © 2018