Presse

Tina Christiansen

Koncertorganist

 

Portræt i Fyens Stiftstidende - 4. marts 2018

 

 

Anmeldelse af koncert med Maurice Duruflés Requiem i Ansgars Kirke, Odense - 6. november 2016

 

 

Anmeldelse af koncert med Fynske Folkekor i Sct. Hans Kirke, Odense - 15. november 2015

Debutkoncerten i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus

Fotograf: Christian Abildskov

Udtalelse efter debutkoncert fra Solistklassen - juni 2013

 

"Tina Christiansen viser sig ved sin debutkoncert som en overbevisende og helstøbt musiker.

 

Programmet ved koncerten er overvejende sammensat af værker med et romantisk udtryk. Endvidere uropførte Tina ved koncerten

Anders Koppels "My Dove". Med fin nænsomhed forløste hun de klanglige aspekter ved dette værk.

 

Koncerten indledes med Bachs violin-chaconne i d-mol, transskriberet af Busoni for klaver og videre herfra for orgel af Middelschulte.

Her forløser Tina den mange-spektrede sats på fornem vis.

 

Hun viser i Willans "Introduktion, passacaglia og fuga i es-mol" en suveræn beherskelse af instrumentets muligheder i stykkets

vekslen mellem kraftige og svage passager.

 

Den afsluttende "Sonata Eroïca" af Joseph Jongen bliver spillet med stor virtuositet og elegance.

 

Det bliver spændende at følge Tinas videre karriere i det danske musikliv."

 

 

 

 

Anmeldelse af koncert i Ansgars Kirke, Odense - 1. august 2012

"På trods af, at det var en af de få sommeraftener, hvor grillen kunne tændes, og Ol i TV, havde 35 mennesker fundet vej til kirken for at høre Tina Christiansen opføre værker af J. S. Bach, Gustav Merkel, César Franck og Healey Willan.

 

De gik ikke forgæves, men blev belønnet med en overbevisende opførelse af Bachs Toccata, Adagio og Fuga i C-dur (BWV 564). Den mejslede toccata, den lyriske adagio og den dansende fuga blev fremført med stort overskud. Vi blev ført gennem det krævende Bach stykke på en sådan måde, at man følte sig tryg fra første til sidste tone.

 

Den samme virtuositet var kendetegnende for Tina Christiansens orgelspil gennem hele det yderst vanskelige program. Værkerne af Bach og Merkel blev spillet på kirkens Marcussen-orgel og Franck og Willan på kirkens elektroniske orgel. Tina viste og udnyttede til fulde det kolossale potentiale, begge orgler rummer.

Tina Christiansen er tidligere elev af organisten ved Ansgars Kirke Torben Krebs, og det var et kært genhør med hendes eminente spil. Overliggeren var sat højt denne aften, men vidnede om, at hun allerede har udviklet sig til en stor virtuos.

 

Efter konservatorieuddannelse i Aarhus og studier i Malmø kan Tina afslutte solistklassen til næste sommer.

Tak for en formidabel koncert."

Lars Kr. Hansen, organist

Bo Haug, sognepræst

(fra Ansgarnyt nr. 3, 2012)

Udtalelse efter koncert i Rønninge Kirke - 31. marts 2010:

"En inderlig og smuk optakt til påsken!

Dagen før Skærtorsdag 2010 havde Rønninge Kirke fornøjelsen af en vellykket koncert med sangerne Marie Louise Odgaard, Sopran, Anne Roed Refshauge, Mezzosopran, og Organist Tina Christiansen. På programmet var M. Duprés ’Crucifixion’ og Pergolesis ’Stabat Mater’ – to værker som trods det at de er blevet til i hver sin tid, både musikalsk og indholdsmæssigt viste sig at være et særdeles spændende match.

Tina Christiansen fik med sit intense foredrag på orglet manet Jesu skæbnesvangre vandring mod Golgatha og hammerslagene ved korsfæstelsen frem for det indre øje, da hun spillede dette Crucifixion af Dupré. Værket er en nedskrevet orgelimprovisation med et ganske klart programmusikalsk indhold, som man skal være gjort af sten for ikke at bevæges af.

Pergolesis Stabat Mater førte os videre i fortællingen til Maria, Jesu moders, tanker og følelser ved foden af Jesu kors. De to sangere leverede en smuk og smagfuld fortolkning af værket, hvor Marie Louise Odgaards lyse, rene og klare sopran fik fornemt modspil af Anne Roed Refshauges varme, mørke mezzosopran. To forskellige kvinders lige så forskellige stemmer i fin balance med hinanden og med orglet. Hvor befriende også med den gode stilfornemmelse alle tre besidder. Her var intet overdrevent vibrato eller andre ’unoder’.

Tina Christiansen akkompagnerede med liv og sjæl fra orglet og formåede at levendegøre det tekstlige indhold med stor variation i registreringer og spillemåde.

At de tre musikalske kvinder også er smukke at skue, gør ikke oplevelsen mindre!

Man ønskede blot at blive i musikken længe efter at de sidste toner havde klinget ud. Sikke et musikalsk drama – sikke en påskeoptakt!"

 

Organist Birgit Nedergaard Madsen, Rønninge Kirke

 

 

Anmeldelse af orgelkoncert i Nannestad Kirke i Norge - 7. marts 2010

 

 

Anmeldelse af orgelkoncert i Sulsted Kirke - 7. februar 2010

 

 

Tina Christiansen © 2018