Messias LIGHTMessias LIGHT

Blandt verdens højst elskede og oftest opførte oratorier er Händels Messias. I Danmark er det for mange blevet en fast tradition at opleve værket live i dagene op til jul. Halleluja-koret alene trækker publikum i hobetal, og de traditionsrige opførelser kan melde om udsolgte koncerter år efter år. Händels Messias er et stort værk skrevet for orkester, kor og fire solister og tæller gerne op mod 65 musikere. Med så mange medvirkende stilles store krav til både fysiske og økonomiske rammer for de kirker og koncertsale, der ønsker værket på programmet.


Messias LIGHT består af sopran Michelle Nora Lind, alt Nanna Varmer Ipsen, tenor Kristoffer Emil Appel, bas Lauritz Jakob Thomsen og organist Tina Christiansen. Ensemblet nytænker værket Messias, idet vi mener, at alle bør have muligheden for at opleve det populære værk. Vi har derfor udviklet en kammermusikalsk udgave af Messias, hvor kun fire sangere og én organist agerer både kor, solister og orkester. Sangerne synger skiftevis korsatser og solosatser, mens orgelet genskaber orkesteret. Händels værk, som ellers er tiltænkt et stort format, fremstår hermed i et nyt lys med fokus på intimitet og samspil. Uden en dirigent til at styre slagets gang er det op til de kun fem musikere at forløse den store musik i fælles samklang.


Formålet med koncerten er ikke blot at sætte Messias i et nyt lys, men i høj grad også at nå ud til et publikum, som ellers måske ikke ville have muligheden for at opleve Messias live. For at imødekomme et bredere publikum har vi desuden valgt at lave uddrag af værket – en ”light-udgave” - så koncerten i stedet for de originale tre timers varighed, varer ca. én time. 

Med det in mente har vi udviklet forskellige udgaver, alt efter om værket skal opføres til jul, påske eller noget helt tredje. Messias, som i Danmark traditionelt opføres til jul, er oprindeligt skrevet til påsken, og vi mener, at den stærke fortælling og værkets mange udødelige hits gør sig gældende ved endnu flere lejligheder.


Messias LIGHT har allerede vist sig at være meget populært, og vi håber at kunne nå endnu flere mennesker rundt om i landet.


Koncerter:

11. december 2022 - Kongegårdens Koncertsal, Korsør

9. december 2021 - Stenløse Kirke, Odense 

29. november 2020 - Sct. Mikkels Kirke, Slagelse

8. april 2018 - Ansgars Kirke, Odense

10. december 2017 - Osted Kirke

7. december 2017 - Hammer Kirke, Sjælland

30. november 2017 - St. Stefans Kirke, København

23. april 2017 - Ringe Kirke

6. april 2017 - Tveje Merløse Kirke

Sopran Michelle Nora Lind er uddannet cand. musicae på Syddansk Musikkonservatorium på linjen Klassisk Sang/MusikerPerformer og har derudover modtaget privatundervisning på Universität der Künste i Berlin hos Professor Julie Kaufmann.Hun har sunget flere roller på Den Fynske Opera, og i  de danske kirker har Michelle bl.a. sunget solistpartier i Haydns Skabelsen med Esbjerg Ensemble og Mozarts Requiem med Fredericia Byorkester. Hun har tidligere været solist i både Bremer Dom og Schleswiger Dom i Tyskland.

www.michellenoralind.com

Alt Nanna Varmer Ipsen er uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium ved professor Helene Gjerris.

Nanna har flere gange sunget solistpartierne i en række kendte oratorier, såsom Händels ​Messias​ , Mozarts ​Requiem​ , Vivaldis ​Gloria ​ og Bachs Matthæuspassion.

Hun har desuden været altsolist i Pergolesis ​Stabat Mater ​ med

Esbjerg Ensemble og Esbjerg Pigekor.

Udover arbejdet med kirkemusik har Nanna medvirket i flere opsætninger på Den Fynske Opera og Opera Hedeland.

Tenor Kristoffer Emil Appel er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Syddansk Musikkonservatorium i Odense, og før det gik han på universitetet LaGrange College i Georgia, USA. Ved siden af sine studier arbejder han som sanger i bl.a. DR KoncertKoret og mandskoret ved Københavns Drengekor samt diverse freelancekoncerter både som solist og korsanger. Ud over musikken arbejder han også som korrekturlæser for Altinget.dk. 


Bas Lauritz Jakob Thomsen er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og har medvirket som solist ved talrige oratorier og messer i Danmark og i udlandet.  Derudover arbejder Lauritz som etableret ensemblesanger rundt omkring i Danmark. Han kan bl.a. opleves i "Vokalensemblet Musica Ficta", ledet af Bo Holten, og i Danmarks Radios ensembler.Tina Christiansen © 2010-2022