Doppler Duo

          Tina Christiansen

                          Koncertorganist 


Doppler Duo

Doppler Duo består af Monica Schmidt Andersen på blokfløjte og Tina Christiansen på orgel og cembalo.

De begyndte at spille sammen i 2012 i en fælles fascination af J. S. Bachs musik, og det blev starten på et spændende samarbejde, hvor der ikke er grænser for hvilke tangenter der spilles på og hvilken musik de kaster sig over.

Duoen brænder for at dele og formidle musikoplevelser og spiller nogle af de mest medrivende værker fra barokken, hvor den italienske vildskab stilles over for den tyske retoriske stil. Fra Italien spilles bl.a. blokfløjtekoncerter af Vivaldi, hvor orglet agerer et barokorkester for fuld udblæsning med blokfløjten i toppen i kapløb med de hurtige noder. Fra Tyskland præsenteres nogle af de bedste sonater for fløjte og obligat cembalo af bl.a. J. S. Bach.

Koncertprogrammerne krydres desuden med nogle af Nordens smukkeste lyriske stykker musik.

Yderligere oplydsninger på duoens hjemmeside: www.dopplerduo.dk


Udtalelse efter koncert i Køng Kirke, maj 2014:


"Køng kirke havde fornøjelsen at have besøg af DOPPLER DUO bestående af Monica Schmidt Andersen (blokfløjter) & Tina Christiansen (orgel/cembalo) tirsdag den 6.maj 2014.


En bredt sammensat koncert med værker fra den tyske og Italienske barok og tidlige Wienerklassik, til nordiske klange af N. W. Gade, Edvard Grieg, Carl Nielsen m.fl.


Koncerten blev en vital og intens oplevelse, hvor to så ulige instrumenter som kirkeorgel og blokfløjter, formåede at skabe et samspil af legende virtuositet, luftig transparens og orkestral fylde.


Koncerten indledtes og sluttede med værker for altblokfløjte og cembalo.

Således var aftenens sidste værk, og koncertens musikalske perle, J. S .Bachs violinsonate i c-mol.

At spille værker af Bach kræver sine musikere. Her blev musikken forløst med teknisk overskud og musikalsk indsigt, og efterlod denne særlige glæde, som kun musikken kan fylde dig med, den er stor, ja overvældende, men ligeså flygtig som vinden i træerne.


Køng kirke siger tak for en rigt nuanceret og smukt klingende koncert, virtuost udført."


Bent Nielsen

Organist i Køng og Glamsbjerg kirker


Tina Christiansen © 2020